Hem / Tjänster / Besiktning / Badrumsbesiktning

Besiktningsman

Har du precis blivit husägare eller önskar du besiktiga ett helt nytt? Är du i behov av en husbesiktning hjälper en besiktningsman dig med att göra detta. Att köpa ett hus medföljer oftast att du som köpare önskar få reda på om det finns några brister i huset. Har du inte lokaliserat några brister innan köp åläggs inte längre något ansvar hos säljaren att åtgärda detta. I relation till att du väljer att anlita en besiktningsman som hjälper dig blir du skyddad. Fördelarna är många med att välja att anlita en besiktningsman, gör detta även du.

Därför bör du anlita en besiktningsman

Du som köpare åläggs automatiskt en undersökningsplikt när du är i full färd med att köpa hus. Detta betyder att du som köpare har ett gediget ansvar och plikt att undersöka huset efter eventuella fel, brister och skador innan du har skrivit på ett köpekontrakt. När detta är gjort och du valt att skriva på pappret åläggs du fullt ansvar för bostaden. Detta betyder i det stora hela att du som köpare har fullt ansvar för eventuella brister som upptäcks efter genomfört köp och du kan därmed inte lägga skulden på säljaren. Det är detta som medför den främsta fördelen med att välja att anlita en besiktningsman. Genom att anlita en besiktningsman för att besiktiga ditt hus är du som köpare skyddad av dennes ansvarsförsäkring som var besiktningsman har besittning av.

Vad ingår i en besiktning?

Har du gått i banorna på att välja att anlita en besiktningsman att hjälpa dig kan du nog undra vad som ingår i en husbesiktning. Till en början sker en okulär besiktning där denne undersöker husets skick med hjälp av syn, hörsel samt lukt. Besiktningsmannen hjälper dig att undersöka allt från väggarna i huset, till vinden, taket, köket, husets alla fönster, våtutrymmen samt grundkonstruktionen. Upptäcker besiktningsmannen någon avvikande behövs detta undersökas samt åtgärdas vid eventuella brister.

Vi hjälper dig

Aquademica utför besiktning av alla typer av våtutrymmen innan, under och efter renoveringsarbetet. Vi är experter med lång och gedigen erfarenhet av badrumsbesiktningar. Vår utredning kan fungera bland annat som underlag i amband med försäljning eller i försäkringsärenden och ansvarstvister som uppstår i samband med vatten- och fuktskador i badrum. Vi samarbetar med de största försäkringsbolagen och är experter på lokalisering av dolda läckage eller dolda fel.

Kontakta Aquademica så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Om oss