Termografering Malmö

Termografering är en metod som används för att kolla upp hur temperaturfördelning ser ut över ett objekt. En värmekamera används för att mäta temperaturen och ger ett trovärdigt och precist resultat.

Syftet med termografi

Termografering används för att upptäcka brister i elanläggningar och system. Genom att mäta temperaturen på anläggningen kan man upptäcka eventuella ojämnheter och potentiellt upptäcka ett fel innan bristen orsakar kortslutning eller i värsta fall brand. Vi erbjuder termografering i Malmö till alla möjliga olika sorters kunder som vill kontrollera sina elsystem. Syftet med termografering är att kontrollera att elsystem fungerar som de ska samt att upptäcka brister innan de leder till svåra konsekvenser.

När bör man utföra termografering?

Äldre elanläggning är extra viktiga att kontrollera regelbundet eftersom de löper högre risk för att gå sönder än nyare anläggningar. Orsaker som kan leda till komplikationer i elanläggningar kan vara gammalt kablage, slitna kontakter och komponenter, damm- och smutsbildning samt svåra miljöer med temperaturväxlingar och vibrationer. Om du misstänker att något inte riktigt står rätt till med din elanläggning kan det även vara lämpligt att utföra en termografi i Malmö, även om din anläggning är relativ ny. När det handlar om elektricitet är det alltid bäst att vara på den säkra sidan.

 
För hjälp med termografering, kontakta oss så hjälper vi dig.

Om oss