Hem / Tjänster / Läckage

Läckage

Inläckage vid nederbörd

En läcka i tak eller fasad orsakar ofta fuktskador. Den typ av läckage där vatten tar sig in i en byggnad utifrån kallas inläckage och en sådan läcka upptäcks ibland först efter kraftigt regn, men eftersom det är vanligt att vatten läcker in även vid mindre regnskurar kan läckan vara svårupptäckt. Ett läckage som inte åtgärdas kan leda till fuktskador, som i sin tur kan ge upphov till mögel, röta och svamp. Även själva byggnadskonstruktionen kan påverkas, med söndervittrande fasad och försvagade byggnadskonstruktioner som resultat. Är läckan stor kan den också ge upphov till vattenskador.

När man ska renovera eller bygga till en fastighet händer det alldeles för ofta att man överraskas av en fuktskada som har orsakats av ett inläckage. Innan arbetets start är det därför en bra idé att göra en besiktning för att undvika eventuella överraskningar när man väl börjat arbeta.

Flera olika orsaker

En fastighet utsätts hela tiden för väder och vind vilket ställer höga krav på byggnadens tak och fasad. Små svårupptäckta sprickor i ytskiktet kan uppstå efter hand och bli värre med tiden, men skador och inläckage kan också uppstå vid kraftiga skyfall i kombination med stark vind. Vid töväder händer det att smältande snö belastar punkter som normalt inte utsätts för vatten, och smältvatten tar sig in i byggnaden trots att inga skador finns. Inläckage kan också orsakas av åldersförbrukade takkonstruktioner eller uppstå som ett resultat av en renovering.

Tecken på inläckage

Vanliga tecken på inläckage är ett droppande innertak i samband med regn eller töväder, droppande terrass- eller balkongtak, samt fuktfläckar på husets fasad, innertak eller innerväggar. Det är inte alla läckor som syns, och då kan dålig lukt på grund av mögel vara ett tecken på ett inläckage.

Vi hjälper dig

Inläckage kan vara komplexa, och det är inte alltid helt lätt att hitta den verkliga orsaken. På Aquademica har vi några av landets bästa inläckagespecialister som lokaliserar läckor på alla typer av fastigheter. Med olika mättekniker kan vi precisionsbestämma läckage och presenterar sedan de mest lämpliga och kostnadseffektiva åtgärderna.

Vi har kontor på flera platser i landet, bland annat i Stockholm, Göteborg och Malmö och erbjuder konkurrenskraftiga priser på våra tjänster.
Kontakta oss så kan vi berätta mer och hjälpa dig om du har problem med inläckage.

Om oss