Hem / Tjänster / Läcksökning / Golvvärme

Läcksökning golvvärme

Viktigt att veta

Märker man att värme- eller golvvärmesystemet tappar tryck ska man inte ignorera detta. Man ska inte låta sig luras av att man inte kan se något vatten då det kan hitta sin egen väg utan några tecken på synliga skador.

Fördelar med golvvärme

Golvvärme blir allt vanligare i Sverige och ersätter allt oftare traditionell uppvärmning då den har många fördelar. Utöver att vara direkt energibesparande bidrar golvvärme även med hög komfort och värmespridning över stora ytor.

Läckage golvvärme

Ett läckage på ett golvvärmesystem kan orsaka stora problem för den som drabbas. Orsakerna till att ett läckage i golvvärmesystem uppstår skiljer sig ofta från övriga typer av värmesystem. Många gånger uppstår läckagen redan under byggprocessen eller i samband med renoveringsarbeten. Golvvärmesystem utsätts ofta för frysskador. Detta sker ibland under byggprocessen men även efteråt, ofta i samband med ett längre strömavbrott. Vattenburen golvvärme kan även utsättas för trampskador – någon har helt enkelt trampat sönder röret. Under byggprocessen kan det även hända att skruvar eller spikar slås ner i rören. En sådan läcka upptäcks heller inte alltid direkt då exempelvis en skruv länge kan ha en tätande funktion.

Märker man att värme- eller golvvärmesystemet tappar tryck ska man inte ignorera detta. Man ska inte låta sig luras av att man inte kan se något vatten då det kan hitta sin egen väg utan några tecken på synliga skador. En vattenskada kan uppstå vid ett senare tillfälle, långt efter att läckaget blivit ett faktum.

Experter på läckagelokalisering

Vi är specialister på lokalisering av läckage i golvvärmesystem. För att lokalisera läckage har vi ett brett utbud med tekniker för alla typer av golvvärmesystem oavsett läckagemängd. Vi har lyckats lokalisera ett golvvärmeläckage där läckagemängden endast var en halv liter i veckan. Genom att låta Aquademica lokalisera läckaget sparar ni både tid och pengar genom att undvika att behöva frilägga hela slingan. Vi kan lokalisera läckage i alla typer av golvvärmeslingor i allt från badrum i villor till kommersiella och industriella lokaler.

Kontakta oss vid frågor eller om du har ett värme- eller golvvärmesystem som tappar tryck.

Om oss