Hem / Tjänster / Läcksökning / Värmesystem

Läcksökning värmesystem

Viktigt att veta

Ett läckande värmesystem ger inte bara högre kostnader än vanligt för vattenförbrukning och energi, utan kan även leda till vattenskador som kan vara kostsamma att reparera.

Läckage i värmesystem

Aquademica utför läckagelokalisering av värmesystem av alla tänkbara typer. Några exempel är läckor i öppna värmesystem, bergvärmepumpar och värmepumpar. Vi jobbar hela tiden för att vara bäst på läckagelokalisering av värmesystem, så att vi alltid ska kunna ge dig som kund bästa möjliga service.

Efterfrågad tjänst

Läcksökning av värmesystem är en av våra mest efterfrågade tjänster, och har ökat stadigt i takt med att samhället blir allt mer energimedvetet. Om värmesystemet läcker kan du råka ut för högre kostnader än vanligt för vattenförbrukning och energi, men det kan även leda till vattenskador som kan vara kostsamma att reparera. En vatten- eller fuktskada kan i sin tur ge upphov till en rad olika besvär såsom mögel, skador på väggar och tak, otrevlig lukt med mera. 

Tecken på läckage i ett värmesystem

Ett tecken på ett läckande värmesystem kan vara att systemet tappar i tryck, eller att det allt oftare kräver påfyllning. När man måste fylla på med färskt vatten ofta blir systemet mindre effektivt i uppvärmningen. Dessutom kan det färska vattnet förkorta värmesystemets livslängd då den höga syrenivån i vattnet bland annat kan ge upphov till invändig korrosion.

Vi hjälper dig

Bland våra kunder hittar du privatpersoner, bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, kommuner och energiverk. Vi har anställda med en unik spetskompetens och kan läcksöka allt från små värmesystem i villor till kilometerlånga värme-, fjärrvärmekulvertar samt jordvärme.
Vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Norrtälje och på flera andra platser i Sverige.
Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just er med läckage i värmesystem.

Om oss