Hem / Tjänster / Lukt

Lukt i hus

Registrera lukt

Ta bort dålig lukt i huset? Konstig lukt i källaren eller i badrummet är vanligt och beror oftast på fukt. Det är viktigt att ta reda på vad som orsakat lukten då en fuktskada kan bli kostsam om den inte åtgärdas på en gång.

Sommarstugelukt eller unken lukt?

Förmågan att registrera Konstig lukt ohälsosamma miljöer eller hälsofarliga födoämnen har varit livsavgörande för människor i alla tider. Många människor reagerar därför på lukter som indikerar fara, dock är det välkänt att luktsinnet snabbt blir avtrubbat vid vistelse i angripna miljöer. Luktorganet stänger av för ett visst ämne när det väl har varnat, detta för att vara redo att varna för nya lukter eller förändringar i lukten. Detta innebär att man ofta känner en lukt vid plötsliga förändringar, exempelvis vid inträde i en byggnad med avvikande lukt, för att kort tid därefter inte uppfatta lukten längre.

Kontakta oss så hjälper vi dig lokalisera och ta bort dålig lukt.

Mögelskador

Vår erfarenhet säger oss att man alltid bör ta människors upplevelse av avvikande lukter på allvar. Vid mögelskador avges ämnen (emissioner) som lätt sprids till omgivande luftrum. Mögelsvampar och jordbakterier (actinomyceter) kan sprida mycket starka lukter. Lukten av rötsvampar (träförstörande svamp) är i regel mindre och påminner om svag och unken svamp- eller jordliknande doft. Vill man veta exakt vilken art ett angrepp är av måste man utföra en laboratorieanalys.

Vi hjälper dig

Aquademica utför luktutredningar där vi säkerställer källan till luktproblemet. Kontakta oss för mer information.

Om oss