Hem / Tjänster /Mögel / Mögel i badrum

Mögel i badrum

Gynnsamt klimat för badrumsmögel

Mögel i badrum är vanligt. Det kan handla om svartmögel i badrum, mögel i badrumstaket, på kakelfogar,  eller på badrumsväggarna. Detta beror på att badrum ofta uppfyller de krav på gynnsamma förhållanden som mögel behöver för att trivas. Mögel behöver bland annat fukt, näring och rätt temperatur. Näringen består av smuts, hudavlagringar, damm och tvålrester. Fukten binds till smutspartiklarna som tillsammans med gynnsam temperatur utgör ett bra klimat för mögeltillväxt. Mögel kan avge dålig lukt som kan beskrivas som unken.

Vanliga ställen för badrumsmögel

Här är de vanliga ställena för mögel i badrum.

Mögel i fogarna i duschen

Fogarna i duschen är extra utsatta för fuktskada och mögel. Om fukt tar sig in i fogarna och fastnar kan mögel bildas och leda till missfärgningar och en unken lukt.<

Mögel i kakelfogar

Om kakelfogarna i badrummet inte håller tätt kan fukt ta sig in och orsaka fukt- och mögelskada. I äldre badrum är det vanligare.

Mögel badrumstak

Trots att taket i badrummet inte utsätts för rinnande vatten kan det bli fuktskadat och drabbas av mögel. Varm luft och fukt från duschen kan ta sig upp i taket.

Mögel i dusch

Efter badrummet är extra utsatt för fuktskador kan mögel uppstå i duschen. Det visar sig ofta som mörka fläckar eller prickar och kan vara hälsofarligt.

Vi hjälper dig att reda ut och åtgärda mögel i badrummet. Kontakta oss via knappen nedan.

Om oss