Hem / Tjänster /Mögel / Svartmögel badrum

Svartmögel badrum

Har ditt badrum kommit att bli angripet av svartmögel? Detta är ett problem som är vanligt förekommande i bostäder och som måste behandlas och åtgärdas för att du ska slippa allt fler skador och ytterligare kostnader. Utöver detta är svartmögel farligt för din hälsa. Svartmögel har en förmåga att sprida gifter som är luftburna i gasform och vid inandning utav dessa kan din hälsa komma att drabbas markant. Har du upptäckt svartmögel i ditt badrum är det yttersta viktigt att du genast åtgärdar detta för att undvika att din hälsa tar skada samt fortsatt spridning.

Att bli av med svartmögel

Det är otroligt viktigt att du attackerar och bekämpar svartmögel. Beroende på svartmöglets omfattning finns det olika alternativ för att bli kvitt detta. Vid en mindre, och mer ytliga spridning kan du använda dig utav klorin, bikarbonat samt ättika för att tvätta bort svartmögel. Du kan även vända dig till en målarbutik som hjälper dig att finna ett saneringsmedel. Detta är oftast inte tillräckligt om det skett en bredare spridning då dessa inte angriper celler samt sporer som bildats vid svartmögel. Du behöver då genomföra en mer djupgående sanering. Via att anlita företag som besitter rätt kunskaper och redskap får du hjälp med att sanera ditt badrum för att bli av med detta på ett korrekt och riktigt sätt.

Svartmögel i badrum

Den vanligaste typen av mögel i badrum är svartmögel. Den bildar svarta små prickar som är lätta att identifiera. Svartmögel utgör ingen stor hälsorisk och kan oftast lätt tvättas bort från kakel och fogar. Andra typer av mögel växer dolda och för med sig dålig och unken lukt medan vissa varken luktar eller går att se med blotta ögat.

Om oss